ULUSLARARASI BULUŞ FUARI (ISIF), BEŞİNCİ KEZ DÜNYANIN YENİLİKÇİ ZİHİNLERİNE AÇILDI

Dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olma unvanına hak kazanan ISIF, içinde bulunduğumuz pandemi şartlarından dolayı fiziksel fuar anlayışına bir senelik ara veriyor. Girişimcilerin her zaman yanında olan ISIF, 2020 yılında; ÇEVRİMİÇİ SERGİ, ULUSLARARASI BULUŞ YARIŞMASI ve GİRİŞİMCİLİK HIZLANDIRMA PROGRAMI ile bu yıl da kapılarını yenilikçi zihinlere açıyor.

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile birlikte ülkemizin “Milli Teknoloji Hamlesi” hareketine büyük katkı sağlayan ISIF, sınai mülkiyet alanında kurumsal kapasitesi büyük gelişme kaydetmiş ve yasal zemini güçlenmiş bir Türkiye’nin tüm dünya buluşçularının hizmetine sunduğu uluslararası bir etkinlik olmaya devam ediyor.

Temel hedefi, büyük çabaların sonucunda ortaya çıkan buluşların tanıtılması, yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesi olmakla beraber ISIF aynı zamanda;

* 7’den 70’e büyük bir farkındalık etkinliği,

* Etkinlikle eş zamanlı düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay ve panellerle değer kazanacak kapsamlı bir eğitim etkinliği ve

* Türkiye’nin ve bölgenin en güçlü sınai mülkiyet ağı olmaya aday bir sosyal etkinlik olma özelliklerini taşımaktadır.

İç içe geçen ve birbirini tamamlayan birçok bileşene sahip bu etkinliğe katkı sağlayan tüm destekçiler ve sponsorların yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı gibi kurumların da desteklerini esirgemediği 5. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’20 ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından konuya ilgi duyan herkesi bekliyor.

ISIF’20 aynı zamanda buluş, ar-ge ve inovasyon ekosistemini bir araya getirme hedefinin yanı sıra bir öğrenim ve paylaşım platformu. ISIF’20 bünyesinde gerçekleştirilecek çevrimiçi çalıştaylarda; buluşların değerlendirilmesi, girişimciler ile yatırım ağlarının ilişkisi, fikri mülkiyet hakları, ar-ge ve inovasyon, vb. gibi ekosistemi doğrudan ilgilendiren konular işlenmektedir.

Detaylı bilgi için, istanbul-inventions.org/tr